Nieuws

1 maart 2020: Nieuwsbrief 2

Nummer 2
PDF – 1.2 MB 228 downloads

29 februari 2020: Nederlandse Kampioenschappen tot 18 jaar.

Twee weken geleden nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan de voorronde van het Nederlandse Kampioenschap in het Friese Kollum. Alle vier deelnemende judoka's wisten zich te plaatsen voor het NK in Den Haag op 29 februari jl. 

In de middag moest Milan de Klein uit Noordbroek de mat betreden. Met 1 winstpartij is Milan weer huiswaarts gekeerd. Esther Kleinlugtenbelt, die een aantal weken geleden al Europees judo wist te bereiken, moest dit weekend genoegen nemen met een zevende plaats. Met daarnaast ook voldoende leerpunten voor aankomende week, aangezien ze donderdag vertrekt naar Zagreb (Kroatië) voor een European Cadet Cup tot 18 jaar.

Joyce de Vries uit Nieuwe Pekela, liep drie weken geleden een lichte blessure op. Ondanks een minder sterke voorbereiding dan voorheen wist Joyce de kleine finale om het brons te halen. Hier moest ze helaas genoegen nemen met een vijfde plaats. 

Uit het Overijsselse de Krim, komt Stefan van Ballegooijen. Iedere week rijdt hij samen met de andere judoka's honderden kilometers voor het behalen van zijn doel. Gisteren was voor Stefan een top dag, waarin hij laat zien dat hij uitzonderlijke kwaliteiten bezit op het gebied van techniek in combinatie met een onverwoestbare conditie. Hij wist een bronzen medaille te halen op dit kampioenschap. 

Voor deze judoka's is het nu afwachten of ze wellicht een Europees Traject in mogen. Voor deze judoka's houdt het in dat ze vanaf Mei mee kunnen doen aan European Cadet Cups in bijvoorbeeld: Roemenië, Portugal, Griekenland, Hongarije en Slovenië. 

 

Voor meer informatie over judoën in Oost Groningen, kijk op: www.oostgroningenjudo.nl

15 februari 2020: Districts Kampioenschappen -18 & -12 jaar.

Judo Topsport Oost Groningen heeft deelgenomen aan het Districts Kampioenschap tot 18 jaar in het Friese Kollum. Tijdens deze wedstrijden kunnen de judoka's zich kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. In de lichtere en zwaardere gewichtsklassen was het kampioenschap enigszins gedevalueerd. De judoka's van Judo Topsport Oost Groningen moesten zich plaatsen in de middelste gewichtsklassen. 

 

Stefan van Ballegooijen uit het Overijsselse de Krim wist op de kampioenschappen van Groningen, Friesland, Drenthe en het kopje van Overijssel een redelijk parcour af te leggen. Met een verloren wedstrijd in de kwart finale moest hij genoegen nemen met een derde plaats. Esther Kleinlugtenbelt zat in de sterkste poule van het districts kampioenschap met bijna alle nationale toppers. Ze wist hier eveneens een derde plaats te behalen. Een tweede plaats was er voor de lichtgeblesseerde Joyce de Vries. Redelijk eenvoudig kwam ze door de voorronde. Voorafgaand aan het toernooi had ze samen met haar coach besproken om een eventuele finale niet te spelen. Zilver was daardoor een prima resultaat. De judoka uit Noordbroek, Milan de Klein wist een fantastische derde plaats te halen. Daarmee plaatste ook hij zich voor het Nationale Kampioenschap.

 

Bij de categorie tot 12 jaar waren er drie medailles. Brons was er voor Charel Scholtens (Judo Ryu Muntendam), Stijn Hulsebos (Judo Vereniging Sakaee) en Hugo van der Veen (Judo Ryu Muntendam).

Januari 2020: Wisselbeker Judo Topsport Oost Groningen

Categorie: Judoka
U12 Charel Scholtens
U15 Rick Heidema
U18 Milan de Klein
O18 Savannah Luttje

2 januari 2020: Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief November - December 2019
PDF – 862.7 KB 260 downloads

23 december 2019 tot en met 5 januari 2020: Kerstvakantie.

Judo Topsport Oost Groningen heeft een drukke kerstvakantie achter de rug. Naast de dagen waarin er feest gevierd werd, werd er ook hard getraind door de verschillende judoka's. Er waren vier reguliere trainingen in de vakantie. 

 

Na de kerstdagen zijn de Topsport Judoka’s van de U18 groep naar Rotterdam geweest voor een trainingsstage. Deze stage wordt al een groot aantal jaar door ons bezocht, mede als de stage in Koksijde. Elke judoka die zich als topsporter serieus neemt, zou vier of vijf keer per jaar deel moeten nemen aan een stage. Deze snelkookpan van vooruitgang is 1 van de sleutels naar succes. Stefan van Ballegooijen, Esther Kleinlugtenbelt, Joyce de Vries en Milan de Klein zijn samen met trainer Wouter Meijer naar Rotterdam gereden. 700 judoka’s uit binnen en buitenland werden hier samen beter.

 

Daarnaast werd er door een grotere groep sporters deelgenomen aan de stage in het Belgische Koksijde.