NIEUWS 2018

15 december 2018: Laatste toernooi voor Judo Topsport Oost Groningen 2018.

Het laatste toernooi van 2018 was het Nationale Meetmoment in het prachtige Twente. De -18 ploeg van Judo Topsport Oost Groningen was bijna volledig aanwezig. Sandra van Ballegooijen was de enige judoka die een prijs wist te halen. Door een vervelende blessure kon ze de wedstrijd tegen haar canadese tegenstander niet in winst omzetten. Sandra behaalde de bronzen medaille op dit toernooi. 

 

Sandra (resultaten van afgelopen meetmomenten) en Axel Heeren (resultaten afgelopen seizoen) zijn beide door de bond geselecteerd om deel te nemen aan de European Cadet Cups. In overleg met de technische staf mogen zij namens Nederlands deelnemen aan een aantal buitenlandse toernooien. De eerste daarvan zullen in februari plaatsvinden. 9-10 februari in Italië en 16-17 februari in Spanje.

24 november 2018: Rick Heidema wint Zilver bij de Sneeker Beker!

Op zaterdag 24 november werd voor de  4de  keer de Sneeker Beker georganiseerd.  Van Judo Topssport Oost-Groningen deden Rick Heidema en Jaylinn Poppinga mee.  Als coach was Isa Heideveld  mee.   Rick Heidema wist op één na al zijn wedstrijden te winnen. Hierdoor won Rick het zilver in Sneek.

Een goede prestatie voor Rick die dit jaar voor het eerst in de -15 jaar uitkomt.

 Behalve een zilveren medaille ontving Rick ook een echte Sneeker Beker!

 

18 november 2018: Sandra wint Goud in Harnes!

Zaterdagmiddag vertrok er vanuit  Oude Pekela een busje met judoka's  richting Harnes in Frankrijk. Na een voorspoedige reis en een goede nachtrust in een hotel was het weer vroeg op en richting sporthal voor het Internationale  judo toernooi Harnes. Het judo toernooi in Harnes  is een meetmoment voor de Franse en Belgische judoka's. Als  coach was Elwin Johannes mee.   Sandra van Ballegooijen mocht gelijk ochtends de mat op. In haar eerste twee wedstrijden kwam Sandra met een wazari achter te staan maar wist de partijen toch naar haar toe te trekken.  Beide partijen won ze met een Ippon. In de halve finale en in de finale liet Sandra zien wat ze kan en wierp ze haar tegenstandsters  op hun rug.

Joyce, Esther, Cameron en Milan deden  erg hun best maar werden allemaal voor de kwart finales uitgeschakeld.  

Met een ervaring rijker vertrok het busje weer richting Oost-Groningen.

 

 

 

10 en 11 november 2018: Residentie Toernooi in Den Haag.

Afgelopen weekend vond het internationale residentie toernooi plaats in de politieke hoofdstad van ons land. Deze sporthal is volgende week ook de plaats waar de The Hague Grand Prix wordt georganiseerd. Van Judo Topsport Oost Groningen hebben verschillende sporters deelgenomen aan deze kampioenschappen. Op de zaterdag hadden we twee prijs winnaars. Esther Kleinlugtenbelt wist in de categorie tot 15 jaar een zilveren plak te behalen. Een goed traject, samen met coach Elwin, heeft ze afgelegd en de finale was bereikt. Helaas wist ze deze niet te winnen. 

Stefan van Ballegooijen haalde eveneens een zilveren medaille. Spannende wedstrijden en persoonlijke successen werden door hem tijdens dit toernooi gehaald. Winnen van tegenstanders waar nog nooit eerder van werd gewonnen. Zilver was dus ook meer dan verdiend.

Op zondag kwam zijn zus, Sandra van Ballegooijen, in actie. Zij volgt niet alleen de trainingen bij Judo Topsport Oost Groningen, maar ook op het RTC Noord-Oost locatie Emmen. In de categorie boven 70 kilo haalde Sandra, net als haar broertje, de finale. Onder ontzettend veel spanning ging Sandra deze finale in. Voortvarend uit de startblokken, maar één foutje op de grond was te veel. De judoka uit het Overijselse de Krim werd tweede. 

Daarmee doet Sandra goede zaken voor de internationale kwalificatie. Hierbij is niet alleen succes belangrijk, maar ook welke trainingen je volgt.

Joyce de Vries uit Nieuwe Pekela wist een verdienstelijke 7e plaats te behalen als 14-jarige.

 

Het 42ste Hunebed toernooi in Borger succes voor Judo Topsport Oost- Groningen!

Op zaterdag 3 november 2018 werd voor de 42ste keer het Hunebed judo toernooi in Borger georganiseerd.  De meeste judoka's van Judo Topsport Oost- Groningen deden mee aan dit toernooi ter voorbereiding voor het meetmoment volgend weekend in Den Haag.   De coaches in Borger waren, Wouter Meijer, Elwin Johannes, Isa heideveld en Daniël Jonker. Stefan van Ballegooijen was als eerste aan de beurt in de -15 jaar. Met overtuiging won hij  al zijn wedstrijden.  Stefan deed een blok later ook mee in de -18 jaar.  Hier had hij meer tegenstand. Stefan wist met goed judo een derde plek te bemachtigen.  Esther Kleinlugtenbelt had in haar poule zware tegenstand maar Esther liet zien hoe goed ze is en won al haar wedstrijden. Savannah Luttje  stond technisch zeer sterk te judoën. ook Savannah won al haar wedstrijden. Milan de Klein had in Borger een grote poule met sterke tegenstanders. Milan heeft met mooi judo al zijn wedstrijden gewonnen.  Jaylinn Poppinga  had een sterke poule waar zowel jongens als meisjes in meededen. Jayllinn won twee en verloor twee van haar wedstrijden.  Hierdoor heeft ze een verdiende derde plaats behaald.  Rick Heidema zat in een poule waarin de judoka's allemaal aan elkaar gewaagd zijn. De uitslag in de poule was dan ook dat er drie judoka's met hetzelfde aantal punten eindigde. Hierdoor moesten deze drie judoka's nog een finale judoën. Rick verloor in deze finale zijn wedstrijd en werd hierdoor 3de.   Cameron Luttje en Kick Nieman hebben erg hun best gedaan maar  geen podiumplaats behaald.  Met 4 gouden medailles en drie bronzen medailles was het een goede dag voor Judo Topsport Oost-Groningen.  

Sandra van Ballegooijen heeft in Borger examen gedaan en is  geslaagd  voor scheidsrechter 3B.  

 

28 oktober 2018: Tweede Europa Cup Cadet medaille voor Axel Heeren

In het laatste weekend van oktober was er een Europa Cup wedstrijd voor de categorie tot 18 jaar in het Sloveense Koper. Axel en Wouter zijn hier samen met het Regionale Trainingscentrum naar afgereisd. Doordat Axel op de 25ste plek staat van de Wereldranglijst mocht hij als gerankte sporter beginnen. Een groot aantal onbekende tegenstanders zaten in zijn poule, wat de voorbereiding lastig maakte. 

In de eerste wedstrijd moet hij tegen de serviër Stojkov. Na 2 minuten weet Axel zijn strijdplan op de juist manier uit te voeren, en scoort hij een ippon. De kwartfinale tegen de Ierse Ramoska, een bekend van Axel, werd redelijk eenvoudig met twee wazari in het voordeel van de Nederlander beslist. 

De halve finale tegen de Sloveense Vezjak, één van een tweeling, wist Axel ook overduidelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een score met ippon zorgt dat hij in de finale staat tegen de Hongaarse Ivan Boros. Een foutje van hem zorgt dat hij de finale niet kan winnen. 

Axel mag ontzettend tevreden zijn met een zilveren medaille. Zijn tweede Europa cup medaille is een feit, iets waar hij trots op kan zijn.

27 oktober 2018: Esther Kleinlugtenbelt wint in Leeuwarden!

Op zaterdag 27 oktober werd  voor de 15e keer het JRC Judotoernooi in Leeuwarden georganiseerd.
Van Judo Topsport Oost- Groningen deden twee judoka’s mee aan dit toernooi, Jaylinn Poppinga  in de -12 jaar en Esther Kleinlugtenbelt in de -15 jaar.

Isa Heideveld was vandaag de coach in Leeuwarden.
Jaylinn  heeft een mooie 4e plaats gehaald met goed judo.

Esther stond sterk te judoën en liet zien wat ze kon. Esther heeft al haar partijen met een ippon gewonnen, een mooie 1e plaats.

Coach Isa was tevreden met de resultaten.

                                                                                                                                                                                                   Esther Kleinlugtenbelt wint goud in Leeuwarden

20/21 oktober 2018: Dutch Open Teams 2018.

Wat een groot succes was het "eigen" Dutch Open Teams 2018 voor de judoka's van Judo Topsport Oost Groningen. In de fantastische atmosfeer van het Martiniplaza in Groningen wisten de teams van Judo Topsport Oost Groningen fantastische resultaten neer te zetten. Het team jongens -15, die één gewichtsklasse mistte, met Milan de Klein, Narek Hakobjanyan, Rick Heidema en  Stefan van Ballegooijen wist de wedstrijden in de voorronde spannend te houden. Door het aantal punten waren zij door naar de wedstrijd om het brons. Helaas wist dit hechte team dit niet te winnen, en verloor met 2-3.

Het meisjes team tot 18 jaar behaalde de eerste plaats. Voor het team met Lindsey Nijboer, Floor Maats, Annabel Weber, Joyce de Vries, Esther Kleinlugtenbelt, Savannah Luttje, Isa Heideveld en Sandra van Ballegooijen, smaakt deze overwinning naar meer.

Axel Heeren deed me in de categorie jongens tot 18 jaar en wist daar de gouden medaille te winnen met de jongens van team Koksijde (België).

Tevens was er een gelegenheidsteam van Judo Topsport Oost Groningen met Daniël Jonker, Axel Heeren en Hakob Hakobjanyan. Dit team wist knap 5e te worden in een sterk deelnemers veld. Een team uit Syrië werd hier kampioen.

13 oktober 2018: Joyce de Vries wint Goud op Open Drents Judo Kampioenschap

Op zaterdag 13 oktober organiseerde Judo vereniging Vos het Open Drents Judo Kampioenschap in Emmen.  Ongeveer 750 deelnemers kwamen naar Emmen toe. Waaronder judoka's uit Noorwegen, Zweden, Duitsland en Engeland. Joyce de Vries  kwam in Emmen voor het eerst uit in de -63 kilo en haalde met sterk judo gelijk de eerste plaats. Savannah Luttje moest  heel hard knokken in de -57 kilo maar haalde uiteindelijk een mooie derde plaats. Ook Sandra van Ballegooijen haalde bij de +78 kilo een derde plaats. Voor Esther Kleinlugtenbelt, Lindsey Nijboer, Stefan van Ballegooijen, Milan de Klein, Rick Heidema en Cameron Luttje was de tegenstand in Emmen te groot en ze haalde het podium niet.  Volgende week het Dutch Open teams in Groningen  waar JTOG met 2 teams aan deelneemt.

 

Sandra van Ballegooijen met bronzen medaille

29 september 2018: Pot van Olen.

Naar de Pot van Olen zijn we geweest met de judoka's uit 2004. Voor ons was Joyce de Vries hier een prijs winnaar in de categorie tot 15 jaar -57 kilogram. Ze werd tweede. In dezelfde categorie haalde Esther Kleinlugtenbelt de strijd om het Brons, maar verloor deze. Stefan van Ballegooijen mistte door een blessure de scherpte. één wedstrijd winnen was het maximaal haalbare.

22 September 2018: Int. Veendammer Kampioenschappen.

Judo Topsport Oost Groningen nam afgelopen zaterdag deel aan het internationale Veendammer Kampioenschap. Voor onze stichting een judotoernooi die een keer dicht in de buurt is. Judo Topsport Oost Groningen is een stichting die bestaat uit een samenwerking van verschillende judoclubs uit onder andere Muntendam, Bellingwolde, Oude en Nieuwe Pekela, Noordbroek enzovoort. Deze stichting heeft als doel, topsporters te begeleiden naar het hoogst haalbare. Dit wordt per individu bekeken. 

"Topsport vraagt naast talent en doorzettingsvermogen ook andere randvoorwaarden, zoals financiën en planning. Wij als stichting proberen, met succes verschillende sporters hierin te begeleiden. Hierbij is het in mindere mate van belang of de sporter bij de clubs vandaan komt, of vanaf een andere club uit de regio" aldus Wouter Meijer, trainer van deze enthousiaste groep sporters.

 

De resultaten in Veendam logen er dus ook niet om. 6 op de 10 deelnemende sporters eindigde op het erepodium. Er was een eerste plaats voor Joyce de Vries. Met sterk judo won ze al haar wedstrijden overtuigend in de categorie tot 63 kilogram. Axel Heeren uit Scheemda was naar Veendam afgereisd om nieuwe worpen te proberen. Voor hem pakte dit goed uit. Hij wist alles te winnen, waardoor goud voor deze 15 jarige sporter.

De zilveren medaille was er voor Sandra van Ballegooijen in de categorie +70 kilogram. Brons voor Savannah Luttje en Milan de Klein.

Cameron Luttje, Lindsey Nijboer, Jaylinn Poppinga en Esther Kleinlugtenbelt waren goed op weg naar het podium, maar het lukte helaas niet om een medaille te halen.

14 September 2018: Axel Heeren naar European Cup in Koper, Slovenië & Györ, Hongarije.

Deze week zijn de nieuwe kwalificatie eisen bekend geworden van het internationale traject tot 18 jaar. Voor judoka's van 2002/2003 die vorig jaar hebben deelgenomen aan het EK in Bosnië is er een mogelijkheid om de eerste Nationale Meetmoment (Den Haag) te laten schieten. Met deze belangrijke internationale ervaringen proberen we punten in te zamelen voor de Wereld Rang Lijst (WRL). Op dit moment staat hij 26e op de WRL, met een vijftal andere sporters uit 2002 voor zich. De bedoeling is deze jongens voorbij te streven, zodat we in 2019 de beste uitgangsposities hebben in de Europa Cup wedstrijden rond april/mei.

 

7/8/9 September 2018: Trainingsstage Koksijde.

In dit weekend is Judo Topsport Oost Groningen op bezoek geweest bij onze bevriende judoclub, Koksijde. Op vrijdag vertrok onze groep, samen met een aantal judoka's van het RTC Emmen, naar de Belgische kustplaats. De reis duurde iets langer dan gepland, maar daarom was het niet minder gezellig. Er waren 4 trainingen, en een aantal judoka's hebben zelfs een aantal extra trainingen gedraaid om aan hun doelen van dit weekend te werken. Wouter Meijer, de trainer, zei: "wat is het fantastisch om met deze enthousiaste groep sporters te werken. Je ziet ze groeien tijdens de trainingen."

De eerst volgende stage zal plaatsvinden in Rotterdam, of in November in Duitsland.

 

3 September 2018: Sportiviteit en Gezelligheid bij Open trainingsweekend.

Om het judo seizoen goed te beginnen  was er van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 september een Open Trainingsweekend in Nieuwe Pekela.  Vrijdag middag werden de tenten opgebouwd , de luchtbedden opgeblazen en slaapzakken uitgerold.  Vrijdag avond stond de eerste training op programma. Na hard en goed  trainen was er tijd voor ontspanning. De groep moest elkaar vinden door middel van het spel"jachtseizoen".  Het bleef daarna nog lang onrustig op de kampeerplek.  Zaterdag werd de dag begonnen met een goed ontbijt en daarna op naar de tweede training. 's middags stond er een Survival Run bij landgoed Tenaxx op het programma.  Hier moest vooral worden samengewerkt. Hierna volgde nog een coopertest en een Randori training. De dag werd afgesloten met gezelligheid bij het kampvuur.  Zondag ochtend nog een zware training . We kijken terug op een zeer geslaagd Trainingsweekend. 

We bedanken de Familie Meijer voor de goede zorgen en gastvrijheid. De Judoka's van Judo Topsport Oost-Groningen kijken uit naar het seizoen 2018/2019.  

 

24 augustus 2018: Vooraankondiging Open Trainingsweekend.

Volgende week starten we met het trainingsweekend in Oude Pekela.  De judoka's slapen ieder jaar op een geïmproviseerd kampeerterrein aan de kerklaan 31a in Oude Pekela. 

Het is een Open Trainingsweekend voor iedereen die wil deelnemen aan deze stage. Je kunt een email sturen naar: judotopsportoostgroningen@gmail.com

 

Vrijdag:

18:00 - 19:00 Techniek Training U12

19:00 - 21:00 Nage-Komi (60) - Randori (60)

 

Zaterdag:

9:00 - 10:30 Hardlooptraining

11:00 - 12:30 Nage-Komi (90)

12:30 - 13:00 Lunch

13:30 - 17:00 Survival Run Tennaxx

17:00 - 18:00 Diner bij Landgoed Tennaxx

18:30 - 20:00 Krachttraining

20:00 - 21:30 Randori Training

 

Zondag:

8:00 - 10:00 Ontbijt

10:00 - 11:00 Techniek Training U12

11:00 - 13:00 Open Selectie Training

22 augustus 2018: Colorrun voor judoka's groot succes.

Vandaag werd door een aantal judoka's plus ouders deelgenomen aan een activiteit van de week der besten in Vlagtwedde. Deze activiteit was de colorrun. Tijdens het rennen van een aangewezen parcours werden de deelnemers bekogeld met verschillende kleuren verf door mensen van de organisatie. Het was voor de deelnemers mogelijk om meerdere rondes af te leggen. 

Volgende week op 30 augustus doen we mee aan de Mudrun die ook op dezelfde locatie plaatsvindt. Wil je meedoen, laat het dan even weten.

Volgnummer foto rechts: Bert, Milan, Evelien, Isa, Cameron, Foskea en Savannah

21 augustus 2018: Judo Topsport Oost Groningen werkt met Intranet

Voor onze website zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden voor onze sporters. Daarom zijn wij een intranet gestart. Hier komt alle informatie voor de desbetreffende judoka. Mogelijkheden van ons intranet:

  • Evalueren van evenementen.
  • Aanvragen/bijhouden van de krachttraining schema's.
  • Opgeven voor judotoernooien en stages.
  • Bijhouden van je gewicht.
  • Inzien van je persoonlijke trainingsprogramma.
  • Het opstellen en bijhouden van persoonlijke doelen.
  • Afmelden bij ziekte of andere verplichting.

We zijn blij met deze vooruitgang als judostichting. Wij willen dit geïmplementeerd hebben vóór 1 januari 2019.

 

We zoeken een vrijwilliger die ons kan assisteren bij het bijhouden van het intranet. De werkzaakheden kosten 30 minuten tot 1 uur per week.

Hiervoor is géén specifieke computerkennis nodig. Het gaat om bijhouden en controleren.

1 juli 2018: Europese Kampioenschappen tot 18 jaar in Sarajevo.

Een intensief traject is voorafgegaan aan het Europese Kampioenschap tot 18 jaar in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina). Axel Heeren uit Scheemda is afgelopen november gestart met de eerste nationale kwalificatie momenten in Haarlemmermeer, Den Haag, Eindhoven en het Nederlands Kampioenschap. Door op deze toernooi goed te presteren mocht hij deelnemen aan de internationale meetmomenten in Berlijn, Teplice en Cluj. Daarmee plaatste hij zich voor het Europees Kampioenschap tot 18 jaar.

 

Axel judoot in de categorie tot 18 jaar tot 90 kilogram. De eerste wedstrijd zat Axel vol zenuwen en moest hij tegen de Engelse Oliver Barrat. Een lastige wedstrijd door de zenuwen, maar wist uiteindelijk met twee keer wazari de wedstrijd te beslissen.

De wedstrijd er naar tegen de als 1e gerankte judoka uit Azerbaijan. Er zat progressie in sinds de laatste keer dat hij tegen hem had gejudood. Helaas wist hij niet te winnen.

Via de herkansing moet hij tegen respectievelijk Turanski (Hun), Carnavelli (Ita) en Sulamanidze (Geo). De laatste wedstrijd wist hij niet te winnen. Het resultaat is dat Axel hiermee een vijfde plaats heeft gehaald op de Europese Kampioenschappen.

 

Op de zondag vond het teamtoernooi plaats, hiermee wist het Nederlands Team de finale te bereiken. Er werd gewonnen van Frankrijk, Georgië en Turkije. In finale was Rusland te sterk voor de Nederlandse ploeg. Dit resulteerde in het EK zilver voor landenteams.

30 Juni 2018: Internationaal Judo toernooi Flevoland.

Voor de eerste keer organiseerde  judovereniging Shogonai uit Dronten, het Internationale judo toernooi Flevoland in Dronten. 

Met meer dan 600 judoka's  staat het toernooi in Flevoland op de kaart.

Voor de judoka's van Judo Topsport Oost Groningen het laatste toernooi van dit seizoen.

Milan de Klein, Stefan van Ballegooijen, Lindsey Nijboer, Joyce de Vries en Esther Kleinluchtenbelt deden mee. Elwin Johannes was vandaag de coach. 

Milan kwam uit in een grote poule met sterke tegenstanders. Het lange wachten en een scheidsrechter die een overname van Milan verkeerd beoordeelde  werkte in het nadeel van Milan. Milan verloor twee keer en was klaar. 

Stefan begon sterk aan zijn wedstrijden. de eerste drie won hij. In de finale kwam hij tegenover een judoka van Topsport Amsterdam. Deze judoka maakte een Koreaanse Morote, Stefan werd hier door verrast en belande op zijn rug. In de wedstrijd om zilver herpakte Stefan zich weer.  met een prachtige O Goshi won Stefan hetZilver.

Linsdsey kwam uit in een zwaarder gewichtsklasse dan haar eigen klasse.  Haar tegenstandsters waren technisch beter. Lindsey verloor twee keer.

Esther en Joyce kwamen pas laat in de middag aan de buurt. Joyce liet ook in Dronten zien hoe goed en sterk ze is. Joyce gooide al haar tegenstandster op haar rug.

In de finale kwam ze tegenover Esther te staan, die ook al haar partijen had gewonnen.  Joyce won de finale van Esther.

Het Goud en Zilver waren voor Judo topsport oost Groningen.

Tijdens het toernooi werd er vanaf de tribune's meegekeken en  meegeleefd met Axel in Sarajevo. 

16 juni 2018 :  Zwarte band voor Isa Heideveld!

Isa Heideveld en Savannah Luttje zijn  een half jaar geleden begonnen met twee keer per week te trainen voor het zwarte band examen op zaterdag 16 juni in Assen.  Onder leiding van Elwin Johannes en Wouter Meijer oefende ze elke worp, overname, houdgreep en verwurging. Het examen bestaat uit twee onderdelen :  Ne-waza en Tachi waza.  Bij  Ne- waza gaat het om de houdgrepen, verwurgingen en armklemmen en bij Tachi -waza om de overnames en combinatie werptechnieken. Savannah en Isa waren er helemaal klaar voor om te laten zien wat ze konden.  Isa was als eerste aan de buurt. Isa begon sterk aan een reeks worpen en overnames.  Ook op de grond liet Isa zien wat ze kon. Isa mocht eindigen met haar favoriete worp een hele mooie Ippon Seoi Nage. Savannah mag over een half jaar nog een keer alle staande technieken laten zien.  Isa haalde het examen wel en mocht haar zwarte band in ontvangst nemen.  Isa is hiermee de eerste judoka van Judo Topsport Oost- Groningen met een zwarte band. Iets waar Isa trots op mag zijn. 

2 en 3 juni 2018: Joyce en Axel winnen Goud in Venray!

 

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni stond voor Judo topsport Oost Groningen het internationale judo toernooi in Venray op de agenda.  Voor de 44e keer werd  het Internationale judo toernooi Venray georganiseerd.

Met meer dan 1500 deelnemers afkomstig uit 20 landen een zeer sterk bezet toernooi.  Met een groep van 9 judoka's verscheen Judo Topsport Oost-Groningen op de mat.                 Op zaterdag 2 juni was het de beurt aan de  -15 jaar en deden Joyce de Vries, Esther Kleinluchtenbelt, Stefan van Ballegooijen, Narek Hakobyanjan en Milan de Klein mee.

De coach tijdens het hele toernooi was Wouter Meijer.

Milan was als eerste judoka aan de beurt.  Milan had geen geluk met de loting en trof gelijk de Belgische kampioen. Milan deed erg zijn best maar de tegenstander gaf hem geen ruimte en besliste de wedstrijd met een Ippon. Milan kwam sterk terug in de herkansing. Zijn tweede tegenstander kwam uit Duitsland. Milan had een golden score nodig maar won de wedstrijd met een Wazari.  In zijn derde wedstrijd moest Milan tegen een judoka uit de regio judoën. Milan kent deze judoka goed. Milan en zijn tegenstander waren erg aan elkaar gewaagd. Milan bleef koel en wachten zijn kans af. Deze kreeg hij 20 seconden voor tijd. Met een overname kwam Milan een Wazari voor en deze gaf hij ook niet meer weg. Nog één wedstrijd was Milan verwijderd voor de wedstrijd om brons.  Een sterke Duitser was de tegenstander.  Deze nam Milan in de houtgreep en Milan kwam er niet meer uit.Milan moest genoegen nemen met een 7de plaats  in zijn poule.

Joyce en Esther kwamen daarna de mat op.  De poule was verdeeld over twee matten. Esther en Joyce judode ieder de voorronde op een eigen mat en konden elkaar pas in de halve finale tegenkomen.

Esther verloor haar eerste wedstrijd van een Duitse judoka. Deze judoka nam een door Esther ingezette worp over.  Esther belande hierbij op haar rug en verloor de wedstrijd. In de herkansing was een Belgische judoka de tegenstandste . Esther maakte een prachtige schouderworp en won met een Ippon. Ook Esther haar derde tegenstandster kwam uit België.  Esther was duidelijk de sterkste judoka en won deze wedstrijd met twee keer Wazari.  Esther haar vierde wedstrijd was tegen een voor Esther hele bekende judoka uit de omgeving van Oost-Groningen.  Na een spannende wedstrijd waarin het gelijk opging. Esther scoorde een Wazari en haar tegenstandster ook.  Maar Esther liet zich overnemen en kreeg nog een Wazari tegen. Voor Esther eindigde het toernooi met een 7de plaats.

Joyce begon sterk aan het toernooi. Haar Tsjechische tegenstandster had geen schijn van kans tegen de sterke Joyce.  De tweede wedstrijd kwam Joyce tegen een Duitse judoka. Ook deze judoka belanden op haar rug doordat Joyce een mooie O-Goshi maakte.  De halve finale kwam Joyce tegen een Zwitserse uit.  Joyce bleef technisch heel goed judoën en kwam de hele wedstrijd niet in de problemen. Haar tegenstandster was erg passief en kreeg hier ook twee keer een straf voor. Toen zij twee keer buiten de mat stapte kreeg zij hier  haar derde straf voor. Joyce stond de finale. De finale's worden in Venray in een aparte hal gejudood. In deze hal ligt een grote judomat met schijnwerpers en komen de judoka's met muziek de mat op.  Joyce moest haar finale judoën tegen een sterke Tsjechische judoka. Maar Joyce deed waarvoor ze was gekomen en met twee keer een Wazari won Joyce de finale. Joyce mocht de mooie, grootte, gouden medaille omhangen.

Voor Narek was Venray zijn eerste grote internationale toernooi.  Narek  kwam al vrij snel in een verwurging terecht en moest afkloppen.  In de herkansing moest Narek tegen een Belg. Narek deed erg zijn best maar deze Belg was te sterk voor Narek.

Stefan kwam als laatste vandaag de mat op.  Zijn eerste wedstrijd was tegen een judoka uit België. Stefan  had het lastig maar wist toch met een Ippon te winnen. De tweede wedstrijd had Stefan een Duitse tegenstander.  Stefan nam zijn tegenstander in de houtgreep en deze kwam hier niet meer uit.  Een Zwitser was de volgende tegenstander. Deze Zwitser nam Stefan over en Stefan belande op zijn rug op de mat.  In de herkansing kwam Stefan tegen een Duitser. Na een spannende strijd en pas  in de Golden score wist Stefan de wedstrijd naar zich toe te trekken.  Stefan mocht naar de finale hal om voor het Brons te  judoën.  Een Duitse judoka was Stefan zijn tegenstander voor het Brons.  Deze kwam al snel voor met een Wazari. Met  nog   10 seconde op de klok maakte Stefan een overname. De scheidsrechter gaf een Ippon maar deze werd door de andere scheidsrechters weggewoven.  Stefan verloor de wedstrijd maar mag tevreden zijn met een 5de plaats in Venray.

Na een warme, lange dag  in de sporthal met als hoogtepunt het Goud van Joyce gingen we moe maar tevreden naar het vakantiepark. 

Op zondag 3 juni was het erg warm in Venray en ook in de sporthal liep de temperatuur aardig op. Vandaag waren Lindsey Nijboer, Joyce de Vries( die voor de lol meedeed met de -18 jaar) Isa Heideveld, Sandra van Ballegooijen en Axel Heeren aan de beurt.

Lindsey begon de dag tegen een Duitse judoka. Lindsey maakte een mooie Ippon-Seoi-Nage en won haar wedstrijd met een Ippon.  Ook Lindsey haar tweede wedstrijd was tegen een Duitse judoka.  Ondanks dat Lindsey met een Wazari voor kwam verloor Lindsey de wedstrijd met een Ippon tegen.  Ook in de herkansing trof Lindsey een Duitse judoka, Lindsey begon sterk maar was even niet geconcentreerd en kwam in een armklem terecht. Lindsey klopte af en verloor de herkansing.

Isa kwam vandaag voor het eerst uit in de -63 kilo.  Ook het lange wachten in de warme sporthal hielpen voor Isa niet mee. Isa verloor haar eerste wedstrijd van een Duitse judoka en ook de herkansing verloor Isa van een Duitse judoka.  

Joyce deed vandaag "voor de lol"mee aan de -18 jaar.  Joyce begon goed door te winnen van een Duitse judoka. De volgende tegenstandster was een Nederlandse die mee heeft gedaan aan de Européen cups . Joyce liet zich niet intimideren en stond sterk op de mat. Helaas verloor Joyce de wedstrijd met een Ippon. In de herkansing kwam Joyce op de mat tegen een judoka uit Nederland. Pas in de Golden score werd de wedstrijd  beslist en verloor Joyce de herkansing. 

Sandra kwam tegen een voor haar bekende Belgische judoka uit.  Sandra had moeite om staand te blijven judoën maar wist de wedstrijd toch met een Ippon naar haar toe te trekken. De volgende tegenstandster van Sandra was een Française judoka. Sandra kon geen score maken tegen haar, de Franse was erg passief en kreeg hier ook drie straffen voor. Sandra mocht naar de finale hal om de finale te judoën. In deze finale trof Sandra de Nederlands kampioen -18 en -21 jaar.  Sandra verloor vrij snel met een Ippon. Maar mag tevreden zijn met het Zilver.

Axel kwam als laatste judoka van Judo Topsport Oost-Groningen de mat op.  Voor  Axel ,die volop in de voorbereiding is voor het EK -18 jaar eind juni in Sarajevo,was dit toernooi een mooie voorbereiding om wedstrijdritme te houden. Axel kwam zijn eerste wedstrijd tegen een Belgische judoka te staan. Axel won vrij makkelijk met een mooie Ippon. Ook de volgende tegenstander was een Belg en ook met deze tegenstander had Axel weinig moeite. In de halve finale kwam Axel tegen een sterke Italiaan.  De Italiaan kreeg twee straffen voor buiten de mat stappen en gesterkte armen.  Axel wachten rustig zijn kans  af en met nog 30 seconden op de klok nam Axel een aanval van de Italiaan over en gooide hem hard op zijn rug. In de finale moest Axel tegen een voor hem bekende judoka uit Nederland judoën. Axel liet ook tijdens deze wedstrijd zien dat hij heel sterk is en Axel had dan ook niet lang nodig voordat hij zijn tegenstander op de rug had gegooid. Axel mocht als afsluiting ook de Goud medaille omhangen.

 

De coach Wouter Meijer kijkt tevreden terug op het weekend  judo in  Venray.  Hij heeft mooi en technisch goed judo gezien maar ook judo waar nog verbeter punten zijn. Hier gaan hij met de judoka's aan werken. De sfeer binnen de groep was ook dit weekend uitstekend. 

Voor Judo Topsport Oost- Groningen gaat het judo seizoen nog even door. Op zaterdag 30 juni  komt Axel Heeren  in Sarajevo op het Europees kampioenschap -18 jaar in actie in de klasse  - 90 kilo. Voor de andere judoka's staat op zaterdag 30 juni het Flevoland open internationale judo toernooi op de agenda. 

26 mei 2018 :  Judo Topsport Oost-Groningen nadrukkelijk aanwezig in 2de Exloërmond!

Na een afwezigheid van twee jaar ,stond er op zaterdag 26 mei het Juveko judotoernooi op de agenda. Het judotoernooi in 2de Exloërmond  is niet groot en heeft niet heel veel deelnemers, maar het niveau van de deelnemers is hoog.  Een mooi toernooi voor JTOG om aan deel te nemen.

Onder een brandende zon en in een warme sporthal kwamen  Narek Hakobjanyan, Milan de Klein, Rick Heidema,  Cameron Luttje en Kick Nieman in de ochtend in actie.

Narek en Rick zaten samen bij elkaar in de poule. Ze  lieten beide erg sterk en technisch goed  judo zien . Narek  won al zijn wedstrijden en behaalde daarmee  de eerste plaats. Rick moest genoegen nemen met de derde plaats. Voor Rick als eerste  jaar  in de -15 jaar  een knappe prestatie.

Milan was oppermachtig in zijn poule. Milan kwam niet in de problemen en won al zijn wedstrijden.  Milan mocht hierdoor  op de eerste plaats op het podium gaan staan.

Cameron  knokte voor elke punt maar moesten genoegen nemen met een derde plek.

Cameron is een eerste  jaar -18 en dan mag je tevreden zijn met een derde plaats.

Kick deed erg zijn best maar haalde net niet het podium.

In het middag blok kwamen Savannah Luttje, Joyce de Vries, Kim Dijksterhuis, Stefan van Ballegooijen en Jaylinn poppinga aan de beurt.

Savannah, Joyce en Kim zaten bij elkaar in de poule.  

Joyce  en Savannah lieten zien wat ze konden en wonnen in de poule  al hun wedstrijden.

Beide gingen door naar de finale poule.

Kim verloor in de poule twee keer en ging  niet door naar de finale.

De finale ging tussen Savannah en Joyce. Deze judoka’s trainen vaak met elkaar en kennen elkaar goed.   Joyce  moest hard knokken maar won uiteindelijk met een houtgreep van Savannah. Joyce werd  hierdoor eerste en Savannah tweede.

Stefan  had  in zijn poule twee keer de golden score nodig om te winnen maar liet in al zijn wedstrijden zien dat hij sterk en technisch goed kan judoën. Ook Stefan won vandaag het goud.

Jaylinn sloot deze  warme dag af.. Jaylinn had moeite met de warmte en kwam niet goed in de wedstrijd.  Ze verloor haar beide  wedstrijden.

Voor Judo Topsport Oost- Groningen was het een  goed toernooi, met  4 keer goud, 1 keer zilver en twee keer brons.  De Coaches Elwin Johannes, Wouter Meijer en  Hakob  Hakobyanjan waren dan ook tevreden en kijken uit naar het internationale judotoernooi in Venray van zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018.  Judo topsport Oost- Groningen  doet in Venray mee met  10 judoka’s.

19 mei 2018: Hasselt, super resultaten.

Zaterdag 19 mei waren we in Hasselt. Met 9 sporters die uitkwamen voor Judo Topsport Oost Groningen. Deze sporters hebben allemaal een medaille gehaald, wat een super prestatie is. Daarnaast was het judo van zeer hoog niveau en zien we alleen maar progressie bij de sporters.

 

Eerste: Joyce de Vries en Hakob Hakobjanyan

Tweede: Esther Kleinlugtenbelt, Lindsey Nijboer, Cameron Luttje en Milan de Klein.

Derde: Narek Hakobjanyan

Vierde: Rick Heidema

 

Daarnaast was er ook andere sporter in de prijzen gevallen in de categorie tot 12 jaar:

Jaylinn Poppinga (Js Wouter Meijer) behaalde zilver.

12 mei 2018: Een mooie dag aan het water.

Op zaterdag 14 mei stond het Blauwe stad toernooi op de agenda. Voor Judo topsport Oost-Groningen  een wedstrijd  dicht bij huis.

 In Oostwold aan het blauwe water werd er deze dag gestreden.

Judo topsport Oost-Groningen  was  hier met een grote groep judoka’s aanwezig. Joyce de Vries ,  Savannah Luttje en Kim Dijksterhuis  kwamen samen uit in de -18 jaar en -57 kilo. Joyce deed mee in de categorie -18 jaar maar ook hier is ze niet te stoppen.  Joyce moest er hard voor knokken maar met goed technisch judo kwam  ze op de eerste plaats.  Savannah moest genoegen in deze poule nemen met de derde plaats.

Milan de Klein die uitkwam in de  -15 jaar -46 kilo  stond sterk  te judoën, met overmacht werd hij eerste in zijn poule. Ook voor Stefan van Ballegooijen, uitkomend -15 jaar -60 kilo, was het een goede dag. Met sterk technisch judo ook voor hem een eerste plek.

Narek Hakobyanjan , liet zien dat ook hij zijn mannetje staat,  in de -15jaar -55 kilo,  haalde hij een knappe tweede plek. 

Kick Nieman voor wie het zijn eerste jaar in de -15  jaar is , haalde  knap een  tweede plaats in zijn -42 kilo poule.

Ook Lindsey  Nijboer , die met een prachtige overname haar laatste wedstrijd won , haalde een tweede plaats. Cameron Luttje, Rick Heidema en Jaylinn Poppinga  hebben goed gestreden en ook alle drie de judoka’s hebben  in hun poule wedstrijden gewonnen maar kwamen net niet op het podium.

Een aantal judoka's komen niet uit voor Judo Topsport Oost Groningen, maar voor hun eigen club. Ze trainen wel op de zondag onder begeleiding van de stichting. Deze behaalde het volgende resultaat: 

Maud Mossel (Goud), Marko de Boer (Zilver), Collin Streunding (Zilver), Sim Kuilman (Brons), Yoni Kravtsoff (Brons)

Voor Judo Topsport Oost-Groningen was het een mooie dag in Oostwold aan het Blauwe water. Met mooi, sterk en technisch judo hebben we onze visite kaartje in Oost -Groningen afgegeven.

9 mei 2018: Axel Heeren naar EK tot 18 jaar in Sarajevo.

Tien jongens en tien meisjes reizen eind juni met hun coaches af naar Bosnië-Herzegovina voor de Europese Kampioenschappen tot 18 jaar. De individuele wedstrijden zijn op donderdag tot en met zaterdag. Op de zondag vinden de Europese Kampioenschappen mixteam plaats. Geselecteerd vanuit onze stichting is Axel Heeren in de klasse tot 90 kilogram.

6 mei 2018: European Cadet Cup Cluj-Napoca (ROU)

Op 6 mei nam Axel deel aan de European Cup Cadets in het Roemeense Cluj-Napoca. Dit toernooi was niet helemaal wat er van te voren werd gedacht. De eerste wedstrijd tegen de jongen uit Moldavië werd eenvoudig gewonnen. De wedstrijd tegen de Bulgaarse DINEV werd helaas verloren in de golden score. Er was te veel spanning in deze wedstrijd om het tot een goed einde te brengen. De wedstrijd bevatte goede momenten, maar ook veel verbeterpunten. Door een foutje in de golden score kreeg hij een wazari tegen. Helaas volgende hierop geen herkansing en zat zijn toernooi er op. 

22 april 2018: European Cadet Cup Teplice (CZE)

Op 20 april zijn Axel Heeren en Wouter samen met RTC Noord Oost afgereisd naar Tsjechië, na selectie van de Judo Bond Nederland in Berlijn werd ook dit toernooi bezocht. Axel had omdat hij als vierde was geplaatst op dit toernooi een vrij loting in de eerste ronde. In de tweede ronde kwam hij tegen Udsilauri uit Duitsland. Een lastige wedstrijd om mee te starten. Axel kwam door twee straffen in een spannende situatie. Hij wist dit judoënd goed op te lossen door twee keer wazari te scoren. Daarmee won hij de wedstrijd en moest hij tegen ZIMIN uit Rusland. Staand wist hij duidelijk de overhand te houden. Op de grond was hij niet agressief genoeg, waardoor hij deze wedstrijd verloor.

In de herkansing tegen Pralin Turk uit Estland. Axel wist deze jongen heel vaak te werpen, maar geen punt te scoren. De Est verloor de wedstrijd met drie gele kaarten. In de volgende herkansingswedstrijd moest hij tegen de als eerst geplaatste uit Georgië. Deze was te sterk voor Axel. Hij verloor met Ippon. Axel kwam daardoor op een zevende plaats terecht. 

Op 5 mei vliegen Axel en Wouter naar Roemenië voor de ECC in Cluj-Napoca.

De judozaal in Tsjechië.

21 april 2018: Friese Masters in Stiens

14 april 2018: Bartje Toernooi Assen

Voor de Judo Topsport Oost Groningen is het een drukke periode met daarin veel trainingen en toernooien. Het bartje toernooi in Assen werd georganiseerd. Succes was er voor de judoka's van Judo Topsport Oost Groningen. 

Op zaterdag 14 april 2018 werd in Assen het jaarlijkse Bartje toernooi georganiseerd. Het Bartje toernooi staat bekend om het sterke deelnemers veld. Bijna alle judoverenigingen in Noord Nederland zijn aanwezig bij dit toernooi. Ook Judo Topsport Oost-Groningen was goed vertegenwoordigd met 9 judoka’s op de mat.

 

Sandra van Ballegooijen, Savannah Luttje en Kim Dijksterhuis kwamen in het eerste blok in actie.

Sandra en Kim kwamen in Assen net iets te kort voor een podiumplek. Savannah die terug komt van een langdurige blessure stond zelfverzekerd op de mat. Savannah werd 4 de in haar poule en mocht op podium plaatsnemen. In het tweede blok kwamen Isa Heideveld en Jaylinn Poppinga in actie. Jaylinn was ingedeeld in een poule met alleen maar jongens, maar Jaylinn liet zien dat ze haar mannetje staat en versloeg op één na alle jongens. Een welverdiende tweede plaats voor haar.

 

Isa Heideveld kwam in Assen voor het eerst uit in de -63 kilo. Isa was de eerste ronde vrijgeloot en won haar volgende twee wedstrijden. Hierdoor mocht ze de finale judoën. Isa liet in de finale zien hoe sterk ze is. Met overtuigend judo won ze deze finale enmocht ze op de eerste plek gaan staan op het podium.

 

In het derde blok was het de beurt aan Joyce de Vries en Esther Kleinlugtenbelt.Joyce en Esther komen allebei uit in de -15 jaar en -57 kilo. Joyce was de eerste ronde vrijgeloot en won haar wedstrijd in de tweede ronde. Hierdoor plaatste zij zich voor de finale. Esther won twee wedstrijden met mooi en sterk judo en kwam ook in de finale. Joyce die verleden week zilver haalde op het Nederlands kampioenschap, won de finale met een Ippon door een mooie overname op Esther. In Assen hanteren ze het systeem dat de nummer 2 en 3 ook tegen elkaar moeten judoën voor het zilver en brons. Esther moest nog een keer de mat op om voor het zilver te judoën. Esther kwam net te kort en belande in een houtgreep. Esther moest genoegen nemen met de 3 de plaats.

 

In het vierde en laatste blok kwamen Milan de Klein, Kick Nieman en Stefan van Ballegooijen in actie.

Milan en Kick komen beide uit in de -46 kilo. Voor Kick is dit zijn eerste jaar in de -15 jaar.Kick wist twee wedstrijden te winnen maar kwam toch nog net te kort voor het podium.Uiteindelijk verloor hij twee wedstrijden waarvan de laatste van Milan de Klein.

 

Milan haalde in deze poule een verdienstelijke 3 de plaats met sterk en technisch goed judo.

Stefan van Ballegooijen won zijn eerste twee wedstrijden en verloor zijn derde wedstrijd van de latere kampioen. In de herkansing won Stefan zijn wedstrijd om de 3 de plaats en mocht judoën voor het zilver of brons. Pas in de Golden score werd de wedstrijd in het voordeel van Stefan beslist op

straffen. Stefan won verdient het zilver. Met twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons kijken we terug op een goed toernooi in Assen.

 

De Judoka’s van Judo Topsport Oost- Groningen zijn op de goede weg.

We blijven hard door trainen zodat we op elk niveau meedoen om de podiumplekken.

8 april 2018: Eerste Europa Cup Medaille.

In opvolging van de nationale meetmomenten die eind 2017 en begin 2018 zijn gehouden, zijn er judoka’s geselecteerd voor het internationale traject tot 18 jaar. Voor de jongens was dit het toernooi in Bremen en de Europa Cups Duitsland en Tsjechië.

 

De 15 jarige judoka uit Scheemda, Axel Heeren, judoënd voor Judoschool Wouter Meijer uit Nieuwe Pekela heeft aan twee toernooien deelgenomen. Door zijn resultaten, tweemaal zilver, in het internationale circuit is hij haast zeker van plaatsing voor het Europese Kampioenschap in Sarajevo.

 

Het toernooi in Tsjechië vindt plaats op 22 april in Teplice.

 

7 april 2018: Joyce de Vries zilver op Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar.

Op zaterdag 7 april 2018 werd er in het topsportcentrum Leek het Nederlands kampioenschap judo -15 jaar georganiseerd. Voor Judo Topsport Oost-Groningen kwamen Joyce de Vries, Milan de Klein en Stefan van Ballegooijen in actie. Milan en Stefan deden hun best maar kwamen beide te kort op dit toernooi. Joyce de Vries was de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde liet Joyce zien hoe sterk ze is. Met overmacht won ze deze wedstrijd met een mooie Ippon. In de kwart finale maakt Joyce een hele mooie O-Goshi, waarbij haar tegenstandster door de lucht vloog en op haar rug op de mat belandde.

Vol zelfvertrouwen ging Joyce de halve finale in en door technisch heel goed te judoën won ze deze ook met een Ippon. Op naar de finale! Hier moest Joyce het opnemen tegen Mika Leysner uit Noord Holland. Na heel lang wachten mochten ze eindelijk aan de finale beginnen. Joyce en Mika waren aan elkaar gewaagd en maakte er een spannende finale van. Het lukte Joyce om met een overname een Wasari te scoren. Joyce kreeg voor te veel afhouden twee keer een straf. Hierdoor kon Joyce geen risico meer nemen. De finale duurde voor Joyce 20 seconde te lang. Mika maakte een veegworp waardoor Joyce op haar rug op de mat belanden. Joyce verloor en moet genoegen nemen met zilver. Maar wat mag Joyce terug kijken op een sterk toernooi met een fantastische tweede plaats. Een prestatie waar Judo topsport Oost Groningen zeer trots op is.

1 april 2018: Nieuwsbrief #1

MAART 2018
PDF – 12.0 MB 531 downloads

24 maart 2018: judo kwaliteit staat voorop in Beilen.

Afgelopen zaterdag organiseerde de judovereniging van Beilen een groot toernooi in de plaatselijke sporthal. Judo Topsport Oost Groningen nam deel aan dit toernooi met een smalle selectie. We hebben als stichting ingezet op kwaliteit op dit toernooi. Coaches Gerard en Hakob hebben de judoka's op maximaal niveau begeleidt, waarvoor namens de judoka's veel dank.

Er was een eerste plaats voor de talentvolle Esther Kleinlugtenbelt. Ze wist tot het laatste moment de spanning er in te houden, maar mocht uiteindelijk toch de gouden medaille omhangen in Beilen. Esther kwam door ziekte helaas tekort op het District Kampioenschap vorige week, maar wij als stichting zien voldoende potentie in Esther om door te groeien op het hoogste niveau.

Naast de gouden medaille van Esther was er goud voor coach Hakob Hakobjanyan, Milan de klein en Rik Fissering. Voor Kim Dijksterhuis was er een bronzen medaille.


24 maart 2018: Zilver op eerst internationale meetmoment.

Dit weekend was het Internationale Masters in Bremen. Dit sterk bezette toernooi met judoka's uit heel de wereld o.a. Japan, Brazilië, Iran enz. werd door Axel Heeren bezocht.  De eerste wedstrijd mocht hij aantreden tegen een bekende tegenstander van Axel uit België. Met een moeizame start wist hij toch redelijk eenvoudig de wedstrijd met twee maal wazari te winnen. De tweede wedstrijd stond hij tegen een jongen uit het Nationale Team van Groot Brittannië. Deze judoka versloeg hij binnen 15 seconden met een fantastische ippon. 

Darius Röming uit Brandenburg , Duits Kampioen, was zijn volgende tegenstander in de halve finale. Deze wist hij ook met twee keer wazari te beslissen. In de finale moest Axel tegen Louis Mai. Deze judoka stond op dat moment in de Wereld Ranglijst op de 7e plek. Helaas moest Axel zijn meerdere bekennen in zijn tegenstander. Een zilveren medaille voor een judoka uit 2002 is uitzonderlijk. Een fantastische prestatie.

 

Er volgen nog twee internationale meetmomenten in Berlijn en Teplice. 


20 maart 2018: Axel Heeren geselecteerd voor ECC's Berlijn & Teplice.

Afgelopen week heeft de Judo Bond Nederland de selectie bekend gemaakt voor de European Cadet Cups 2018.
Na een traject vanaf november tot en met maart hebben de judoka's op vier verschillende toernooien het maximale uit zich zelf moeten halen.

Axel Heeren van Judo Topsport Oost Groningen / Judoschool Wouter Meijer uit Nieuwe Pekela, heeft op deze vier toernooien 3 keer goud en één keer brons gehaald. Daarom heeft de technische staf van de Judo Bond Nederland bepaald dat Axel mag deelnemen aan de European Cups in Berlijn en in Teplice (Tsjechië). Door deelname aan deze wedstrijden kan hij zich plaatsen voor een extra European Cup in Roemenië en het Europees Kampioenschap in Sarajevo.

De trainer van Judo Topsport Oost Groningen, Wouter Meijer, is zeer tevreden met het behaalde resultaat van Axel. "Hij heeft het maximale uit zichzelf gehaald in dit seizoen.
Axel is geboren in 2002, dat maakt dat hij één van de jongste sporters is in zijn categorie. Je ziet vaker dat bij de lichtere gewichtsklassen of bij de dames jongere sporters meedoen, maar in Axel zijn categorie is dit een uitzondering. Dat maakt ons als club extra trots".

Verder zegt Meijer over de stichting: "We zijn een ambitieuze stichting in de judowereld die zich aansluit bij de ambities van de Judo Bond Nederland (JBN). De nieuwe structuur die 'sinds kort' door de JBN wordt gehanteerd staan we volledig achter.
Wel komt er voor de begeleiding van jonge sporters een kosten plaatje om de hoek kijken. Trainer/coaches moet alle kosten zelf betalen. Daarom zijn we ook opzoek naar donateurs voor onze stichting."

Axel judoot op zondag 8 april in Berlijn en op 22 april in Teplice. Voor meer informatie over donateurschap klik hier.


17 maart 2018: Prijswinnaars Voorronde NK tot 15 jaar.

Op zaterdag 10 maart 2018  werden in Roden de district kampioenschappen tot 15 jaar gehouden. Het district Noord Nederland bestaat uit de provinciën Friesland, Groningen en Drenthe en het kopje van Overijssel. Van elke poule plaatsen de eerste vier zich voor het Nederlands kampioenschap op zaterdag 7 april in Leek.  Joyce de Vries, Esther Kleinlugtenbelt, Milan de Klein, Stefan van Ballegooijen en Rick Heidema  deden mee  vanuit Judo Topsport Oost Groningen.

 

Joyce en Esther kwamen beide uit in de -57 kilo.  Esther verloor haar eerste partij maar herpakte zich goed.  Esther won hierna haar tweede wedstrijd.  In de partij om de derde plaats kwam Esther tegen een judoka uit Ter Apel.  Esther kwam voor met een Wazari door een schitterde actie.  De wedstrijd duurde net te lang voor Esther. De tegenstander maakte een goede worp en Esther verloor de wedstrijd. Hierdoor werd Esther vijfde in  haar poule helaas geen plaats voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Joyce de Vries liet zien hoe ,sterk en technisch, goed ze kan judoën. Ze won haar  eerste twee wedstrijden door rustig en technisch zeer goed te judoën. Met mooie worpen won ze beide wedstrijden met een Ippon. In de finale moest Joyce tegen Nancy Bastien van Wietse Hensema. Deze Nancy staat bekend om haar sterke overnames.  Joyce liet zich niet verassen en  had de hele wedstrijd onder controle.  Ze heeft de wedstrijd tactisch zeer sterk naar haar hand gezet.  Nancy kreeg drie keer een straf.  Joyce won de finale en mocht de gouden medaille omhangen.

 

Milan de Klein, stond sterk en vol vertrouwen op de mat.  Milan won de eerste drie wedstrijden met sterk en overtuigend judo. Milan maakte weer goede worpen en overnames. In de finale kwam Milan tegen Jin Harms van judoschool Oord. Milan was duidelijk de sterkste.  Milan maakte goed gebruik van een fout van Jin en maakte een mooie Ippon. Ook Milan mocht op de hoogste tree van het podium en een goeden medaille in ontvangst nemen.

 

Voor Stefan van Ballegooijen ,die voor het eerst uitkwam in de -60 kilo, was de loting niet gunstig.  Stefan verloor ook de eerste wedstrijd vrij snel door een overname.  Hierna herpakte Stefan zich goed en won de volgende twee partijen met Ippon.  Voor de derde plek en deelname aan het Nederlands kampioenschap moest Stefan tegen Sven van Oostrum.

Stefan kwam achter met een Wazari en in de houdgreep terecht. Maar net op tijd wist Stefan zich eruit te vechten. Hierna maakte Stefan een mooie Wazari terug.  Pas in de Golden Score wist Stefan de wedstrijd te beslissen met een houdgreep. Stefan werd hiermee derde en mag ook naar het Nederlands Kampioenschap.

 

Voor Rick Heidema was het de eerste keer op het district toernooi -15 jaar. In de sterke poule van de -55 kilo kwam Rick te kort als jongste deelnemer van deze poule. Rick verloor twee wedstrijden. Rick gaat komend jaar heel hard trainen en laat volgend jaar zien wat hij kan.

Voor Judo Topsport Oost Groningen was het met twee kampioenen en een derde plek een sportief gezien zeer goede dag.

Op zaterdag 7 april is het Nederlands kampioenschap -15 jaar in Leek.  Joyce , Milan en Stefan zullen daar uitkomen voor judo Topsport Oost- Groningen.


10 maart 2018: Axel Heeren brons op Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar.

Op zaterdag 10 maart 2018 werd er in Tilburg gestreden om de Nederlandsche titels -18jaar.
Voor Judo Topsport Oost-Groningen hadden de volgende judoka’s zich geplaatst:
Isa Heideveld, Joyce de Vries, Lindsey Nijboer, Sandra van Ballegooijen, Milan de Klein, Rik Fissering en Axel Heeren.
Isa en Joyce mochten als eerste van JTOG de mat op in de -57 kilo. Isa was helaas niet in goede vorm en miste scherpte. Ze verloor haar eerste en tweede wedstrijd.

Joyce, die nu nog in de -15 jaar judoot, verloor haar eerste wedstrijd maar in de herkansing herpakte ze zich sterk. Met overtuigend en technisch goed judo won ze vier wedstrijden op rij.
Joyce kwam helaas de volgende partij in een houdgreep terecht waar ze niet meer uitkwam. Joyce is uiteindelijk 7 de van Nederland geworden. Een prestatie waar ze trots op mag zijn.

Lindsey Nijboer kwam uit in de -46 kilo. In haar eerste wedstrijd hield Lindsey zich goed staande, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk toch. Ook in de herkansing verloor Lindsey haar wedstrijd .
Sandra van Ballegooijen kwam uit in de +70 kilo. Sandra verloor haar eerste wedstrijd en ook in de herkansing miste Sandra scherpte en verloor ze de wedstrijd.

Milan de Klein kwam uit in de -46 kilo. Ook Milan is een judoka die nog in de -15 jaar judoot. Milan verloor zijn eerste wedstrijd maar liet in de herkansing zien wat hij kan. Met prachtige overnames won hij vier wedstrijden achter elkaar. Milan is uiteindelijk 9 de van Nederland geworden. Rik Fissering kwam uit in de -81 kilo. Met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden is hij 7 de van Nederland geworden.

Axel Heeren kwam uit in de -90 kilo. Axel won zijn eerste wedstrijd met een mooie Ippon. In de tweede wedstrijd scoorde Axel een wazari maar deze werd ,door de mat jury ,bij de tegenstander op het scorebord gezet. Hierdoor verloor Axel zijn concentratie en grip op de wedstrijd en werd hij door zijn tegenstander op zijn rug op de mat gegooid. Axel moest hierna voor het brons judoën.
Axel was de hele partij de betere en aanvallende judoka . Axel won de party dan ook en mocht op het podium de bronzen medaille omhangen.

Voor JTOG een enerverende dag met vreugde, verdriet, blijdschap en teleurstelling . Maar vooral een dag waar de saamhorigheid binnen de JTOG judoka’s goed te zien was.
De judoka’s juichten voor elkaar maar troosten elkaar ook waar dat nodig was. Bij de judosport waar alles op de individuele judoka gericht is, iets waar we als JTOG trots op mogen zijn.


3 maart 2018: Resultaat laat nog even op zich wachten.

Afgelopen weekend was Judo Topsport Oost Groningen aanwezig op een tweetal judo evenementen in Nederlands. De jongeren waren aanwezig op het Ijspegeltoernooi in Sleen. Hieraan deden de jongere sporters mee. Esther Kleinlugtenbelt wist hier met super mooi judo een fantastische zilveren medaille te behalen.

De oudere sporters uit de U18 en de U21 waren aanwezig op het Nederlandse Kampioenschap tot 21 jaar in Almere. Hier wist Sandra van Ballegooijen het dichtste bij een medaille te komen, ze werd vierde. Isa Heideveld wist een 7e plaats te behalen.  

Esther Kleinlugtenbelt


24 februari 2018: District Kampioenschappen U18 / U12

Op zaterdag 24 februari 2018  stond het Noord Nederlands kampioenschap -12 en -18 jaar op de agenda.  In het Friese Kollum kwamen alle topjudoka’s van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe op de judomat.

Voor de judoka’s van de -18 jaar is dit toernooi extra belangrijk omdat hier de startbewijzen te verdienen zijn voor de Nederlandse kampioenschappen judo.

De eerste vier judoka’s van de poule mogen op zaterdag 10 maart in Tilburg judoën voor de Nederlandse titel.

Van Judo Topsport Oost Groningen deden er 11 judoka’s mee aan dit kampioenschap.

Jaylinn Poppinga was de enige judoka van  JTOG in de -12 jaar.

Jaylinn stond goed en zelfverzekerd te judoën.

Ze won twee wedstrijden maar verloor er ook twee.

Hierdoor won ze het zilver in haar poule. 

Jaylinn mag trots zijn op deze prestatie en kan terugkijken op een geslaagd kampioenschap..

 

In de -18 jaar deden 10 judoka’s mee van  JTOG.

Axel Heeren kwam uit in de -90 kilo.  Axel die last van zijn rug had kon niet voluit judoën. Maar  in zijn laatste wedstrijd liet hij zien dat hij echt de beste was. Met een prachtige Ura Naga won hij overtuigend in zijn poule.

Ook Rik Fissering won in de poule -81 kilo met goed judo het goud.

in de -46 kilo was het voor Milan een gevecht voor het goud. Milan verloor zijn eerste wedstrijd met een Wasari maar won van dezelfde judoka met een Ippon.

Jammer voor Milan dat de eerste wedstrijd dan bepalend is. Milan moet genoegen nemen met een welverdiende tweede plek.

Stefan van Ballegooijen kwam niet verder dan twee verloren wedstrijden.

 

Sandra van Ballegooijen kwam uit in de +70 kilo en verloor haar eerste wedstrijd. 

De twee andere wedstrijden won ze en behaalde hierdoor een tweede plaats.

In de -57 kilo was JTOG goed vertegenwoordigd met maar liefst 4 judoka’s.

Helaas was de loting niet gunstig en kwamen ze tegenover elkaar te staan voor de derde plaats.

Joyce de Vries moest het opnemen tegen Savannah Luttje.

Joyce en Savannah waren erg gewaagd aan elkaar. Pas in de golden score werd de wedstrijd beslist doordat Savannah een derde straf kreeg. Hierdoor behaalde Joyce de derde plaats

De andere wedstrijd was tussen Esther Kleinlugtenbelt en Isa Heideveld.

Isa besliste de wedstrijd door een mooie Ippon te maken.

Isa Heideveld won de derde plaats.

Lindsey Nijboer kwam uit in de -44 kilo. Jammer genoeg wist Lindsey geen wedstrijd te winnen. Door de kleine poule in haar gewichtsklasse mocht Lindsey toch op het podium staan.

 

Op zaterdag 10 maart 2018 komen uit  voor Judo Topsport Oost-Groningen op het Nederlands kampioenschap -18 jaar in Tilburg :  Axel Heeren, Rik Fissering, Milan de Klein, Sandra van Ballegooijen, Joyce de Vries, Isa Heideveld en Lindsey Nijboer.


17/18 februari 2018: Twee Belgische Kampioenen uit Groningen. 

Een vijftal judoka's die drie weken geleden zijn begonnen met een Belgisch avontuur hebben het Belgische Kampioenschap gehaald. Een uitstekend resultaat voor deze sporter U15 en U18. Op de zaterdag was het de beurt aan onze jongens. Voor Judo Topsport Oost Groningen kwamen Stefan van Ballegooijen en Axel Heeren in actie. De Antwerpse Arena, die vroeger onderdeel was van de vestingwerken van het versterkt kamp Antwerpen, was voor een groot deel volzet. Als eerste mocht Stefan van Ballegooijen uit het Overijsselse de Krim aan de bak. De eerste wedstrijd verloor hij, waardoor hij via de herkansingen zich moest plaatsen voor de strijd om het brons. Helaas was hij niet volledig in vorm, waardoor hij genoeg moest nemen met een vijfde plaats.

Axel Heeren uit Scheemda, wist al zijn wedstrijden te winnen. Een gouden plak en de titel Belgisch Kampioen was dan ook voor hem weggelegd. 

Op de zondag was het de beurt aan drie dames, waar Esther Kleinlugtenbelt en Joyce de Vries als eerste in actie mochten komen. Kleinlugtenbelt heeft een super traject weten af te leggen en iedereen weten te verassen met een "alles of niets"-strategie. Voor Esther mocht de strijd om het brons ook niet in haar voordeel uitpakken een vijfde plaats was ook voor haar het maximaal haalbare. 

Joyce de Vries uit Nieuwe Pekela wist in dezelfde categorie tot 57 kilogram wel de finale te bereiken. Het meisje die Joyce al twee keer eerst wist te verslaan in de voorrondes was dit keer voor Joyce te sterk. Een moment van onoplettendheid was voor haar fataal, en moest ze genoegen nemen met een fantastische zilveren medaille.

Sandra van Ballegooijen judoot in de categorie +70 kilogram. Deze categorie heeft geen bovengrens, wat betekent dat ze tegenstander heeft die 30 kilo zwaarden zijn dan haarzelf. Super goede wedstrijden en bewegelijk judo waren haar troefkaarten, waardoor ze uiteindelijk de gouden medaille kon ophalen bij het ereschavot. 


11 februari 2018: DAG 2 Vlaamse Kampioenschappen

Na de eerste succesvolle dag, was ook de tweede dag een groot succes. Op de tweede dag was de categorie tot 15 jaar aan de beurt. Onze deelnemers bestonden uit Milan de Klein, Esther Kleinlugtenbelt, Stefan van Ballegooijen en Joyce de Vries. Joyce en Esther kwamen samen uit in de categorie tot 57 kilogram. Door sterke voorrondes wisten beide sporters in de halve finale terecht te komen. Joyce de Vries vocht als eerste haar halve finale. Met een fantastische Uchi-mata wist ze te scoren. Joyce stond in de finale. 

Met winst van Esther zou het een Oost Groningse Finale worden. Ze wist een wazari te scoren, daardoor was ze nogal overdonderd en verloor daarna met een ippon. 

Joyce wist de wedstrijd in de finale te winnen en Esther won de wedstrijd om het brons. Super resultaat van deze dames die daarmee doorzijn naar volgende week zondag.

Stefan van Ballegooijen was niet helemaal in vorm, maar wel sterk zodat hij een bronzen medaille eruit kon halen. Ook hij mag volgende week meedoen. Milan de Klein was helaas niet voldoende in vorm, en daarom wist hij geen podium te halen.

 

Volgende week gaat Judo Topsport Oost Groningen naar het mooie Antwerpen voor het Belgische Kampioenschap met vijf sporters. Een super prestatie van deze talentvolle en gezellige groep.


10 februari 2018: DAG 1 Vlaamse Kampioenschappen

Judo Topsport Oost Groningen heeft op dit moment een succesvolle voorbereiding voor de Districts en Nederlandse Kampioenschappen die in een aantal weken worden gehouden. Nadat, een ieder zich had geplaatst via de provinciale kampioenschappen in Ieper, mochten we deelnemen aan het Vlaamse Kampioenschap in Tielt. Op de eerste dag kwamen van Judo Topsport Oost Groningen de U18 sporters in actie. 

"Voor onze stichting waren dat er twee die een fantastische prestatie wisten af te leggen", aldus Wouter Meijer (trainer van de stichting). "Super resultaten zorgen er voor dat we iedereen weer stappen maken naar een succesvolle begeleiding van al onze (top)sporters. We gaan door om ook in Nederland fantastische resultaten neer te zetten".

Axel Heeren mocht in de ochtend beginnen in de categorie tot 90 kilogram. Met variatie in worpen wist hij alle wedstrijd voortijdig te beslissen. Daarom wist hij eerste te worden, net zoals op het provinciaalse. 

Sandra van Ballegooijen mocht aantreden in een grote poule voor de gewichtsklasse +70 kilogram. In de finale judode ze tegen de Vlaamse Hespel. Door de harde trainingen wist ze deze keer de winst binnen  de eerste minuut naar zich toe te trekken. De gouden medaille neemt ze mee het Overijsselse "de Krim". 

Morgen komen er nog 4 sporters in actie in de categorie U15: Esther Kleinlugtenbelt, Milan de Klein, Joyce de Vries en Stefan van Ballegooijen.

 


3/4 februari 2018: Succesvol Weekend voor Judo Topsport Oost Groningen.

Het afgelopen weekend was druk voor de sporters van Judo Topsport Oost Groningen. Er werd deelgenomen aan het Noord-Oost toernooi in Slagharen, evenals het West Vlaamse Kampioenschap in België.

De sporters waren succesvol op beide evenementen. Het toernooi in slagharen eindigde als volgt: Joyce de Vries uit Nieuwe Pekela wist van al haar tegenstanders te winnen met een ippon. Een ippon is een score waarbij de tegenstander op de rug eindigt en de wedstrijd direct ten einde is. Ze werd kampioen tot 15 jaar in de klasse tot 57 kilogram. Stefan van Ballegooijen uit de Krim wist zijn toernooi na 6 wedstrijden succesvol af te sluiten met een gouden plak. Milan de Klein, Esther Kleinlugtenbelt en Sandra van Ballegooijen wisten een tweede plaats te behalen op het toernooi waaraan 600 deelnemers meededen.

Op de zondag vonden de West Vlaamse Kampioenschappen plaats in het Belgische Ieper. Een groep van zes sporters nam hier aan deel voor de Belgische club Koksijde waar we de laatste jaren een succesvolle samenwerking mee hebben. De resultaten op het West Vlaamse Kampioenschap waren als volgt:

1e prijs: Stefan van Ballegooijen, Joyce de Vries en Axel Heeren.

2e prijs: Sandra van Ballegooijen.

3e prijs: Esther Kleinlugtenbelt en Milan de Klein.

Kortgezegd betekent dit dat alle 6 de sporters aanstaand weekend mee mogen doen aan het Vlaamse Kampioenschap. Een plaats bij de eerste drie houdt in dat de week erop meegedaan mag worden aan het Belgisch Kampioenschap. 

20 januari 2018: Toernooi in Oude Pekela is goed bezet!

Op 20 januari organiseerde één van de aangesloten judoclubs van Judo Topsport Oost Groningen een judotoernooi in Oude Pekela. Dit toernooi was bestemd voor zowel wedstrijdjudoka als beginner. Het toernooi was goed bezet, en er waren medailles voor:

GOUD: Milan de Klein, Joyce de Vries, Cameron Luttje.

ZILVER:  Niek Wolfs, Savannah Luttje, Esther Kleinlugtenbelt.

BRONS: Milan de Klein, Milou Venema, Kim Dijksterhuis en Stefan van Ballegooijen.

 

13 en 14 januari 2018: Axel Heeren, kampioen op alle meetmomenten.

De uit Scheemda afkomstige Axel Heeren heeft tijdens het Open Nederlands Kampioenschap in Eindhoven een fantastische resultaat neer gezet. Naast dat hij op dit toernooi met 1900 deelnemers uit 20 verschillende landen een gouden medaille wist te winnen, wist hij daarmee ook zijn derde winst op rij tijdens de meetmoment veilig te stellen. In de categorie tot 18 jaar zijn er een aantal toernooien aangewezen in binnen en buitenland. Deze "meetmomenten" hebben als doel een selectie te vormen voor Europese wedstrijden in april/mei. Door zijn derde winst op rij wist hij zich nog meer in de kijker te spelen.

Andere judoka's van Judo Topsport Oost Groningen, of begeleidt door de stichting behaalde de volgende resultaten:

5e plaats: Sandra van Ballegooijen, Floor Maats (Jv Vos) 

7e plaats: Joyce de Vries

9e plaats: Stefan van Ballegooijen.

 

De volgende meetmomenten komen nog: (Bremen Masters (voor de heren) en het Nederlands Kampioenschap.

 

Tijdens dit meetmoment was er ook een toernooi in Dedemsvaart de resultaten op dit toernooi waren als volgt:

Esther Kleinlugtenbelt derde, Jaylinn Poppinga derde en Kim Dijksterhuis derde.

5, 6 en 7 januari 2018: Trainingcamp Koksijde

Het eerste weekend van januari kwamen er weer 600 judoka's af naar de Belgische kustplaats Koksijde. Waaronder 8 judoka's van Judo Topsport Oost Groningen. Er werd hard gewerkt en iedereen is blessure vrij door de trainingen gekomen. 

We willen onze bevriende Belgische club; Koksijde bedanken voor hun organisatie die weer super in orde was.

Aankomend weekend staat het Dutch Open Eindhoven op het programma, met een aansluitende trainingsstage op de maandag en de dinsdag. 

2 januari 2018: RTC-dag Heerde

27 december 2017: Stage Rotterdam.

Direct na de kerst zijn de sporters van Judo Topsport Oost Groningen gestart met het trainen in Rotterdam. Deze trainingsstages zijn bedoeld als voorbereiding op het aankomende wedstrijdseizoen. De U15 heeft zijn voorronde Nederlands Kampioenschap op 17 maart en de U18 heeft zijn voorronde Nederlands Kampioenschap op 24 februari.

 

Met ongeveer 600 judoka's uit verschillende landen werd er getraind. Er was zelfs een delegatie uit Israël van ongeveer 85 sporters. Naast deze stage maken de meeste judoka's zich klaar voor de RTC Trainingsdag op 2 januari in Heerde en op de trainingsstage Koksijde die volgend weekend plaatsvindt.

17 december 2017: Tweede meetmoment in Haarlemmermeer.

Met zes sporters nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan het tweede kwalificatie moment voor het Europese Traject. Hiervan wist één van de judoka's een gouden medaille te winnen. Een super goed resultaat. Axel Heeren uit Scheemda had in de categorie tot 18 jaar, tot 90 kilogram de eer deze medaille te winnen. Door een goede structuur in zijn judo wist de jongen judoka alle wedstrijden op ippon te winnen.

Sinds kort is hij begonnen met de trainingen op het Nationale Training Centrum op Papendal. Hier worden leuke en succesvolle trainingen afgewerkt met de volledige Nederlandse top.

16 december 2017: Stichting één groot succes verhaal in Hoogeveen.

Het kersttoernooi die al jaren lang georganiseerd worden in Hoogeveen was één groot succes verhaal. Resultaten worden elk weekend geëvenaard door onze sporters. Stefan van Ballegooijen wist het goed te doen zijn het sterk bezette evenement. Zijn judo wordt langezamerhand gestructureerd, maar er is nog ruimte voor verbetering en het durven inzetten van technieken. Kim Dijksterhuis wist al haar wedstrijden te winnen met een afwisseling tussen staande en grond technieken. Rick Heidema uit Oude Peklea vocht zijn laatste wedstrijd uit in de categorie tot 12 jaar. Vanaf januari komt er een einde aan het succesvolle seizoen in deze categorie. Als deze drie judoka's behaalde een gouden medaille en daarmee waren ze de beste in hun poule.

De zilveren medaille was er voor Narek Hakobjanyan, Joyce de Vries en Kick Nieman. Brons voor Monique Kenter, Lindsey Nijboer, Esther Kleinlugtenbelt en Hakob Hakobjanyan.

De trainer van de stichting (Wouter Meijer) was super enthousiast over het toernooi. "Deze resultaten waren zeker om over naar huis te schrijven. De judoka's hebben op dit laatste toernooi van het seizoen alles uit de kast gehaald. De meeste sporters gaan volgend jaar over naar een nieuwe leeftijdscategorie, waar veel te leren valt. We hebben er zin in!".

9/10 december 2017: Judo Topsport Oost Groningen al weken lang op dreef.

De stichting die Judo Topsport stimuleert en faciliteert in de regio Oost-Groningen is al weken lang op dreef. Afgelopen weekend was de stichting aanwezig op een internationaal toernooi in Bremen. Dit toernooi werd bezocht door 5 verschillende nationaliteiten uit Europa, waaronder Zweden en Denemarken. 

In de categorie tot 18 jaar hebben verschillende judoka's deelgenomen. Waaronder ook een aantal U15 judoka's. Stefan van Ballegooijen en Joyce de Vries mochten ondanks 4 jaar jonger te zijn dan de oudste deelnemer om de medailles judoën. Dit is een knappe prestatie en biedt ook mogelijkheden voor de toekomst. Milan de Klein wist tegenstanders te imponeren en behaalde een gouden medaille in de categorie tot 43 kilogram. De derde prijs in de categorie -50 kilogram was ook een puike prestatie.

Axel Heeren uit Scheemda wist alle wedstrijden op ippon te winnen en ook kampioen te worden. Dit evenals de 15 jarige Sandra van Ballegooijen uit de Krim. Zij wist dat te doen in de categorie +70 kilogram. 

Annebel Weber trainende bij Judo Vereniging Vos en BSV Anbergen kwam uit voor de stichting en heeft ook een goede prestatie geleverd, een bronzen medaille.

De wedstrijden in de categorie tot 15 jaar waren de regels volledig anders dan bij de Nederlandse categorie tot 15. Dit maakte het erg lastig maar onze judoka's hebben het beste er van gemaakt. Joyce de Vries haalde de finale met fantastisch judo, als enige judoka wist ze scores te behalen in de halve en in de finale. Ze verloor helaas met een opgebouwde hansoku-make en daardoor een zilveren medaille met een gouden randje.

Stefan van Ballegooijen haalde een 5e plaats in een poule van 31 deelnemers. Milan de Klein kon ook zijn eigen judo niet laten zien, maar wist toch twee wedstrijden naar zich toe te trekken. Esther Kleinlugtenbelt heeft ook een sterke indruk achter gelaten met een gewonnen wedstrijd en je ziet dat ze stappen maakt in de goede richting. 

Sandra van Ballegooijen wist in de categorie Senioren +78 kilogram een gouden medaille te winnen, met mooi en bewegelijk judo. 

1 december 2017: John Schokker Foundation Steunt Isa Heideveld

De John Schokker Foundation gaat in 2018 achttien sporttalenten ondersteunen. Waaronder Isa Heideveld één van onze topsporters. 

Het bestuur van de John Schokker Foundation – bestaande uit Arjan Ebbinge (voorzitter), John Schokker en Jan Schuil – keurde de voordracht van de beoordelingscommissie onder voorzitterschap van Rob de Waard goed. De overige leden van deze commissie waren Dick Heuvelman, Karin Kienhuis, Jack Suiveer, Johan Toren en Hans Robben.
De te ondersteunen talenten ontvangen binnenkort een document (Verklaring) waarin de afspraken meer gedetailleerd worden vastgesteld.
Voor het eerste jaar 2018 was € 10.000 beschikbaar.

25 november 2017: Sneeker Beker

Het Sneeker Beker toernooi was het toneel van de judoka's van Judo Topsport Oost Groningen. Deze stichting die wedstrijd judo en topsport verzorgd in de regio Oost Groningen was de beste club van het hele toernooi. Met 6 eerste prijzen en nog een aantal zilveren en bronzen medailles wisten ze een super goede indruk achter de laten in het Friese Sneek.

Kick Nieman uit Nieuwe Pekela heeft na een lange tijd weer beslag weten te op een eerste plek. Voor deze judoka die -12 jaar is een super goede prestatie. Naast zijn beker kreeg hij net als alle andere deelnemers ook een speciale mok genaamd de Sneeker Beker. Naast Kick wisten ook Joyce de Vries, Jeffrey Nijboer, Kim Dijksterhuis, Milan de Klein en Rick Heidema op de hoogste trede van het ere schavot te eindigen. 

Zilver was er voor Lindsey Nijboer, en de bronzen medaille voor Esther Kleinlugtenbelt, Monique Kenter. Jaylinn Poppinga werd vierde.

 

De stichting weet door middel van het goede wekelijkse programma structureel fantastische resultaten te halen. Wouter Meijer, één van de trainers van deze ploeg getalenteerde judoka's, zegt: "Judoka's ontwikkelen zich elke week weer en groeien stap voor stap naar een hoger niveau. Wanneer de judoka's op deze manier blijven trainen kunnen nog grotere prestaties niet uitblijven" aldus de super gemotiveerde trainer.

11/12 november 2017: Meetmoment Den Haag

Afgelopen weekend heeft het internationale residentie toernooi plaatsgevonden in de hofstad Den Haag. In de stad van de paleizen, het torentje en de democratie waren medailles te verdelen. Voor de categorie tot 18 jaar was dit een meetmoment. Een meetmoment is een toernooi waarmee je punten kunt verdienen voor kwalificatie voor Europa Cups (Berlijn, Duitsland en Teplice, Tsjechië). Judo Topsport Oost Groningen heeft meegedaan met een aantal deelnemers waarbij een aantal een ranking hebben gehaald.

Axel Heeren moest judoën in de klasse tot 90 kilogram. Het was eerst spannend of hij mee kon doen in verband met een dubbele ooronsteking en keelontsteking. Hij was niet fit, maar wel fit genoeg om Kampioen te worden op dit evenement. Daarmee heeft hij belangrijke punten gepakt voor selectie.

Isa Heideveld wist goed judo te laten zien maar verloor helaas de strijd om brons in een fel gevecht. Een 7e plaats was er voor Sandra van Ballegooijen die ook een goede indruk achterliet in de wedstrijd tegen de latere kampioen Ripping. Sandra heeft net zoals de rest van de deelnemers in de categorie tot 18 jaar weer een kans op het meetmoment Haarlemmermeer dat wordt gehouden in december. 

Joyce de Vries was de enige judoka tot 15 jaar die een medaille wist te behalen met sterk judo. De wedstrijd tegen de latere kampioen was ze duidelijk de betere. Een knappe prestatie van deze judoka (13 jaar) die volgend jaar nog een keer mag deelnemen aan dit evenement.

30 Oktober 2017: Samenwerking Judo Topsport Oost Groningen en BJJ Groningen

Judo Topsport Oost Groningen heeft sinds kort een samenwerking met BJJ Groningen. Een groot aantal judoka's probeert op de dinsdag avond hun vaardigheden in de grondtechnieken te verbeteren bij een school voor Braziliaans Jiu Jitsu. Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt". Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiu Jitsu, genaamd "Jiu-do". Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller. Men kan het beoefenen als zelfverdediging of tijdens speciale grappling- of Mixed Martial Arts-toernooien. Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen. Het gaat vooral om de prestatie die geleverd wordt, met name tijdens wedstrijden en toernooien.

Judo Topsport Oost Groningen denkt dat er veel winst valt te behalen met deze samenwerking. "Het judospel is toch vooral gericht op het staande gedeelte en daarom laten de judoka's vaak nog te veel kansen onbenut met betrekking tot grond judo." vertelt Wouter Meijer (de trainer van Judo Topsport Oost Groningen. De stichting richt zich vooral op de begeleiding van Topsporters die het maximale uit hun topsport carrière proberen te halen.

21/22 Oktober 2017: Judo Topsport Oost Groningen Zilver op Dutch Open.

 
Op 21/22 oktober werd het Dutch Open Teams georganiseerd in MartiniPlaza Groningen. Voor de meeste judoka's uit het team een thuis wedstrijd. 
​Uit verschillende landen: Nederlands, België en Luxemburg deden er teams mee. Ons team bestaande uit:

Lindsey Nijboer
Floor Maats (Jv Vos)
​Joyce de Vries
Kim Dijksterhuis
​Esther Kleinlugtenbelt (BSV Anbergen)

​wist te winnen van Dijkmansport en SJO/JPT. Daardoor kwamen ze ook uit boven Team Veendam-Judo Instituut Noord. Een geweldige prestatie van deze super sterke dames.

Dames U18 & Heren U18
samen met het Team Drenthe hebben we deelgenomen aan de categorie Dames U18. Daar wist het team een derde plaats te behalen. ​Axel Heeren kwam uit in de categorie Heren U18 en wist daar samen met team Koksijde een gouden medaille te halen.