Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar

Gepubliceerd op 29 februari 2020 om 21:37

Twee weken geleden nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan de voorronde van het Nederlandse Kampioenschap in het Friese Kollum. Alle vier deelnemende judoka's wisten zich te plaatsen voor het NK in Den Haag op 29 februari jl. 

In de middag moest Milan de Klein uit Noordbroek de mat betreden. Met 1 winstpartij is Milan weer huiswaarts gekeerd. Esther Kleinlugtenbelt, die een aantal weken geleden al Europees judo wist te bereiken, moest dit weekend genoegen nemen met een zevende plaats. Met daarnaast ook voldoende leerpunten voor aankomende week, aangezien ze donderdag vertrekt naar Zagreb (Kroatië) voor een European Cadet Cup tot 18 jaar.

Joyce de Vries uit Nieuwe Pekela, liep drie weken geleden een lichte blessure op. Ondanks een minder sterke voorbereiding dan voorheen wist Joyce de kleine finale om het brons te halen. Hier moest ze helaas genoegen nemen met een vijfde plaats. 

Uit het Overijsselse de Krim, komt Stefan van Ballegooijen. Iedere week rijdt hij samen met de andere judoka's honderden kilometers voor het behalen van zijn doel. Gisteren was voor Stefan een top dag, waarin hij laat zien dat hij uitzonderlijke kwaliteiten bezit op het gebied van techniek in combinatie met een onverwoestbare conditie. Hij wist een bronzen medaille te halen op dit kampioenschap. 

Voor deze judoka's is het nu afwachten of ze wellicht een Europees Traject in mogen. Voor deze judoka's houdt het in dat ze vanaf Mei mee kunnen doen aan European Cadet Cups in bijvoorbeeld: Roemenië, Portugal, Griekenland, Hongarije en Slovenië. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.