Meetmoment Den Haag

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 21:40

Afgelopen weekend was het eerste meetmoment van het nieuwe seizoen. Aan dit toernooi hebben vier verschillende judoka's van onze stichting deelgenomen. In de ochtend was Milan de Klein als eerste aan de beurt. In de klasse tot 50 kilogram kon Milan geen zoden aan de dijk zetten. Twee wedstrijden verliezen was niet helemaal waar we op gehoopt/gerekend hadden. Daarna mocht Stefan van Ballegooijen op de judomat. Stefan heeft de laatste tijd veel geleerd om tijdens de wedstrijden bezig te zijn met het vasthouden van zijn concentratie. Hij was de eerste ronde vrijgeloot en wist twee wedstrijden te winnen en verloor twee wedstrijden. Stefan werd van de 35 judoka's in zijn categorie 9e. Net geen klassementsplaats, maar wel in de top 10.

 

Joyce de Vries had een zware eerste ronde tegen de latere kampioen, Lieke Derks, in de klasse -63 kilogram. Deze pot verloot ze, daardoor werd de door Joyce te bewandelen weg gigantisch lang. De judoka's Paassen, Jongstra, van Leeuwen, Wijers, Leysner werden 1 voor 1 verslagen. De wedstrijd om de derde plek verloor Joyce tegen de judoka uit Alkmaar, Annick Baas. Een vijfde plek was hiermee een prima resultaat.

 

Esther Kleinlugtenbelt was deze dag helemaal op top niveau. De judoka, Paulien Snijder, uit Assen. Die al Europa Cup medaille heeft gewonnen, werd verslagen door Esther met een fantastisch mooie ippon. In de finale verloot Esther nadat ze volledig kapot was van de door haar gewonnen wedstrijden tegen de Friese Berber Ludema. Ook deze tegenstander is te verslaan. Daar zullen we aankomende weken keihard mee aan de slag gaan. Zilver voor Esther.

 

"De judoka's, die allemaal nog twee seizoenen te gaan hebben,  waren scherp op dit meetmoment. Dat is mede te danken aan het wekelijkse programma dat de judoka's volgen. Ik ben trots op de resultaten en zie uit naar de rest van het seizoen." aldus Wouter Meijer, Coach van de sporters.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.