Beste club tot 18 jaar in Zweden

Gepubliceerd op 30 maart 2019 om 21:40

Afgelopen weekend vond het Sormlandstraffen judotoernooi plaats in het Zweedse Oxelosund. Dit jaar bleek het toernooi zeer sterk bezet te zijn, met veel sterke Zweedse judoclubs. Ook waren er deelnemers uit Polen en het Verenigd Koninkrijk. Judo Topsport Oost Groningen heeft hier met hun judoka's een fantastische prestatie neergezet.  Na een reis van 14 uur in de bus naar onze eindbestemming hebben de judoka's de weging volbracht en overnacht in Zweeds huis. 

 

De wedstrijddag begon met het blok tot 18 jaar. Aangezien de meeste van onze sporters in deze categorie vallen was dit druk voor onze groep. 

 

Sandra van Ballegooijen heeft in Zweden in zowel de -18 jaar deelgenomen als in de categorie voor de volwassenen. In beide categorieen wist ze een fantastische gouden medaille te halen. Esther Kleinlugtenbelt uit het Overijsselse Lutten had misschien wel de hardste ippon van de dag. Helaas verloor ze de finale waardoor ze in de -57 kilogram categorie genoegen moest nemen met de zilveren medaille. Joyce de Vries kwam terug van een schoolreis naar Berlijn en moest direct door naar het Zweede Oxelosund. In de -63 kilogram wist ze kampioen te worden. Stefan van Ballegooijen nam deel aan de -18 jaar categorie -66 kilogram. Een spannende halve finale, waarin hij fantastische bezig was, wist hij niet te winnen. Zijn tegenstander stond zelfs in de kwartfinale van een Europa Cup afgelopen jaar. Stefan werd derde.

 

Rick Heidema uit Oude Pekela heeft het maximale uit zichzelf weten te halen. De eerste wedstrijd werd hij overdonderd en verloor hij. Daarna met goed judo winnaar van de bronzen plak. Daniel Jonker nam na 5 jaar geen toernooien weer deel aan zijn eerste toernooi. Hij heeft waardevolle ervaring opgedaan. 

Jaylinn Poppinga uit Nieuwe Pekela kreeg op de feestavond van de club zelf de prijs voor de beste judoka in haar leeftijdsklasse, nadat ze op het toernooi een goede eerste plaats had behaald in de -13 jaar categorie. Milan de Klein uit Noordbroek nam deel in 2 verschillende gewichtsklassen de -50 kg en de -55 kilogram. Terwijl hij normaal zelf in de -46 kilogram deelneemt. Milan behaalde zowel het goud als het zilver.

 

Wouter ontving de prijs voor de sportiefste en aardigste coach aan het einde van het toernooi. Door de kennis en kunde die hij met passie overdraagt aan zijn judoka's. Judo Topsport Oost Groningen was de beste club in de categorieen tot 18 jaar. Helaas niet van de rest van het toernooi, want wij als club hadden geen masters die deelnamen aan het toernooi.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.